Daamen support

Nieuwstraat 43

5552 BV Valkenswaard

06-22441665

Zin in een goed gesprek?

info@daamensupport.nl

Voor al uw vragen

Stimuleer het veiligheidsbewustzijn

De SCL (Veiligheidsladder) voor België en Nederland. De Veiligheidsladder is certificeerbaar, maar dat hoeft uiteraard niet. Daamen Support is vanaf het ontwerp van de Veiligheidsladder betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van de Veiligheidsladder. Als auditor en beoordelaar kan ik u helpen met het meten, de implementatie en indien gewenst het certificatietraject.

Informeer vrijblijvend zodat we samen onderzoeken welke aanpak het beste bij u past.

De druk op de economie neemt alsmaar toe. Dit heeft een wrange keerzijde: nog altijd zijn er veel doden te betreuren door ongevallen gerelateerd aan het werk in Nederland en België. Waren het eerst de technische “zekerheden” die de werknemers moesten beschermen en later de (management)systemen. Nu is de mens zelf aan de beurt.

Zijn of haar handelen bepalen voor het grootste gedeelte de uiteindelijke daadwerkelijk veiligheid. De Veiligheidsladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen. Het doel is het vergroten van het veilig denken en daarmee het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten.

Een essentiële factor is het bewustzijn in alle lagen van de organisatie van de eigen bijdrage van de werknemers aan de veiligheid. Dat heeft alles te maken met houding, gedrag en cultuur. Is er een cultuur gecreëerd waarbij mensen zich durven te uiten als er sprake is van een minder veilige situatie? Naar collega’s maar ook naar het management? Wordt er over veiligheid gesproken en worden de medewerkers gehoord?

Het hanteren van de Veiligheidsladder heeft een brede functie. Het biedt kaders voor veilig werken aan alle partijen die in de diverse branches werkzaam zijn. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers. Veiligheid doe je met z’n allen, en in de gehele keten.

Veiligheidsladder tredes

Daamen Support is Kennispartner van NEN Veiligheidsladder