Daamen support

Nieuwstraat 43

5552 BV Valkenswaard

06-22441665

Zin in een goed gesprek?

info@daamensupport.nl

Voor al uw vragen

Kwaliteit, gezond & veilig werken

Onze missie: het ontzorgen en bijstaan van relaties in het continu verbeteren en een bijdrage leveren zodat hun managementsystemen voor ze gaan werken.

In de ideale situatie vult het bedrijf het implementeren en certificeren van kwaliteit, gezond & veilig werken (Arbo was de oude kreet) en milieu zelf in. Maar in de praktijk hebben de mensen die hiermee belast zijn vaak niet de tijd en/of de competenties die er voor nodig zijn. In de regel worden wel de “verplichte” registraties verzorgd maar er ontbreekt iets om te kunnen doorpakken en meerwaarde uit de systemen te halen. En daar kan Daamen Support een rol spelen. Wij kunnen u helpen op diverse gebieden voor het uitvoeren van uw beleid ten aanzien van kwaliteit, gezond & veilig werken.

Hieronder staat een greep uit de dienstverlening. Neem rustig contact op als u meer wilt weten.

Om de klanten van dienst te zijn en in het kader van “practice what you preach” is Daamen Support ISO9001 gecertificeerd. Klik hier voor de beleidsverklaring.

Certificaat 9001Trainingen

Daamen Support verzorgt trainingen op het gebied van kwaliteit en gezond & veilig werken. Naast trainingen voor preventiemedewerkers en basis veiligheidskunde (BVK) zijn de mogelijkheden voor maatwerk legio. Informeer naar de mogelijkheden.

Werkplek beoordeling

Wat we er ook van vinden, thuiswerk is niet meer weg te denken. Door de opkomst van COVID-19 werd dat extra belicht. Maar het blijkt een blijvertje om thuis te werken. 

Een last en een lust tegelijk voor werkgever en werknemer. Mits goed aangepakt kan het een zegen voor beide zijn en echt een win-win situatie opleveren. Uiteraard zijn er omstandigheden die thuiswerk onmogelijk dan wel onwenselijk maken.

Breng de situatie in kaart en maak samen goede afspraken. Ook met een OR als die er is.  De werkgever heeft de zorgplicht voor de omstandigheden van de thuiswerker oftewel de flexibele arbeidskracht. De situatie van de flexibele werkplek in beeld brengen en goede afspraken maken over het thuiswerken hoort bij de risico-inventarisatie die de werkgever moet maken. Dat kan op afstand of (veel beter) fysiek op de werkplek.  

Daamen Support beoordeelt de werkplek, geeft aantoonbaar voorlichting en geeft onafhankelijke adviezen afgestemd op de situatie en met inachtneming van de redelijkheid.

Thuiswerken
Veilig werken


Risico-inventarisatie & -evaluatie

U wilt een Risico-inventarisatie & -evaluatie? (RI&E) Die moet uiteraard aan de Arbowet voldoen, te begrijpen zijn en gemakkelijk te onderhouden zodat u niet elke keer opnieuw hoeft te beginnen. Met een plan van aanpak dat hout snijdt en te begrijpen is. Waarbij alle wet- en regelgeving voor u is geïntegreerd en actueel wordt gehouden.

Ik help u met een digitale omgeving waarin u een eigen inlogcode krijgt. We nemen alleen zaken onder de loep die voor u van toepassing zijn en ik vul het meeste voor u al in. Daarna spreken we e.e.a. samen door zodat het echt uw RI&E wordt.

U zult verbaasd zijn. Niet tevreden? Geen factuur! U wilt uw werknemers raadplegen? Zelf vragen toevoegen? Allemaal vanzelfsprekend en eenvoudig in te richten in de digitale omgeving. Als alles verzorgd is behoudt u uiteraard de toegang tot de RI&E maar daar heeft u mij niet meer voor nodig.

Daamen Support kan onder andere ondersteuning bieden bij: