Daamen support

Nieuwstraat 43

5552 BV Valkenswaard

06-22441665

Zin in een goed gesprek?

info@daamensupport.nl

Voor al uw vragen

Het gezicht achter Daamen Support

Ik ben een Brabander: geboren in Valkenswaard, getrouwd met Mieke en een techneut van huis uit. 

Mijn werkbare leven startte bij DAF trucks in 1980. Daar was ik al snel de “ARBO-man” van de afdeling. Via de technische dienst bij Defensie (10 jaar) en Arbo-dienst De Twaalf Provinciën (4 jaar) kwam ik bij Aboma Certificering terecht. Daar heb ik 18 jaar voor gewerkt en veel geleerd. Als Hoger Veiligheidskundige en kwaliteitsmanager heb ik in 2018 besloten om als zelfstandige verder te gaan in dit mooie vakgebied. De relaties zoveel mogelijk het beleid ten aanzien kwaliteit, gezond & veilig werken zelf uit te laten voeren -en te laten inzien waar het verbeterpotentieel ligt- geeft me energie.

Verder is het veel van “nergens omheen draaien”: doe maar gewoon dan komen we samen het verste. Vooral dat samen is belangrijk voor me. Mijn missie: het ontzorgen en bijstaan van relaties in het continue verbeteren en een bijdrage leveren zodat hun managementsystemen voor ze gaan werken.             

Geniet van het leven

Naast mijn passie voor dit vak heb ik in mijn vrije tijd ook andere bezigheden. Ik ga er graag op uit met mijn Indian Chief. Ik word zo’n beetje geleid door teckel Daantje en ben ook wel eens te vinden in de lokale horeca. Als ik tijd over heb zet ik graag een langspeelplaat op. Mijn muzieksmaak is divers maar neigt wel naar de stevige kant. 

Geert Daamen

Supporter in kwaliteit, gezond & veilig werken

Het logo

Daamen Support

De (Slecht)valk is het snelste dier op aarde met een duiksnelheid van meer dan 350 km/h.

Hij lijkt volgens sommige mensen wat streng te kijken en soms moet Daamen Support dat ook zijn. Maar ook de helicopterview over een situatie is een eigenschap die we gemeen hebben. 

De geschiedenis

Het Kempische heidegebied, gelegen in de trekroute van de slechtvalk, was bij uitstek geschikt voor het vangen van slechtvalken. In de 16e eeuw ontwikkelde men een techniek, waarbij de valken onder boognetten werden gevangen, vervolgens tam of ‘zeeg’ werden gemaakt en daarna ‘getreind’ of afgericht voor de vlucht. Valkenswaard groeide later uit tot het belangrijkste centrum van de valkenvangst in Europa. Vele vorstenhuizen maakten gebruik van Valkenswaardse valkeniers. Dat bracht welvaart in het dorp, terwijl de valkeniers ook in de eigen gemeenschap in aanzien stegen en belangrijke functies gingen uitoefenen. Wie tot in de 19e eeuw in het bezit was van een getrainde valk kon zijn gezin goed onderhouden.

Bron VSMM