Daamen support

Nieuwstraat 43

5552 BV Valkenswaard

06-22441665

Zin in een goed gesprek?

info@daamensupport.nl

Voor al uw vragen

Preventiemedewerker FAQ

Preventiemedewerker FAQ

Moet ik al kennis van Arbo hebben?

Nee, je hoeft bijvoorbeeld niet al BHV’er te zijn. Mag wel uiteraard. Belangrijkste is je enthousiaste deelname. De opleiding is op MBO niveau.  

Op welke onderwerpen kan ik rekenen?

Tijdens de training komen naast de wet- en regelgeving zaken aan de orde die je in de praktijk direct kunt gebruiken. Vooraf stemmen we af wat bij jullie de grootste risico’s zijn. Denk aan beeldschermwerk, BHV en het noodplan, de risico-inventarisatie en -evaluatie met het plan van aanpak, gevaarlijke stoffen, arbeidsmiddelen, arbeidshygiënische strategie, persoonlijke beschermingsmiddelen, voorlichting, de Arbodienst, adviesvaardigheden, presenteren, (veiligheids)gedrag, etc.

Kan ik zelf onderwerpen inbrengen?

Zeker! Na de inschrijving ontvang je daarover een mail.

Is het certificaat officieel?

Ja, de training voldoet aan de Arbowet. Afhankelijk van de risico’s binnen het bedrijf kan verdere verdieping van Arbo onderwerpen wel wenselijk zijn maar met het certificaat kun je aan de slag.

Is het een intensieve dag?

Ja, we gaan er wel flink tegen aan.  Aan het einde van de dag ben je dan een stuk rijker en we zullen ook gelachen hebben.

Krijg ik ook een boek?

Nee. Een boek is snel verouderd. Je krijgt tips en te zien hoe je informatie betrouwbaar op kunt zoeken op internet. Tip: kijk straks eens op www.arboportaal.nl.

Wat als ik verhinderd ben?

Er kunnen altijd redenen zijn waarom je niet kunt deelnemen aan de training nadat je ingeschreven bent. Dat is al vervelend genoeg. Annuleren is dan gratis tenzij we kosten gemaakt hebben voor de reservering van de locatie. Dat is 2 weken voor de start van de training. Je mag uiteraard altijd iemand anders de training laten volgen die dag. (dan kom je zelf gewoon later nog een keer).

Moeten we eigenlijk wel een preventiemedewerker hebben?

Hoewel het natuurlijk de slechtste motivatie is die je maar kunt bedenken kan het wel tot denken aanzetten. Het antwoord is dan ook: ja. Artikel 13 van de Arbowet legt op dat de werkgever zich laat bijstaan in het uitvoeren van het arbobeleid en dat die persoon voldoende opgeleid moet zijn. Uiteraard is de mate van inzet van de preventiemedewerker afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de risico’s zijn voor een bouwbedrijf anders dan voor een administratiekantoor. Maar de 1-daagse training preventiemedewerker vult voor elk bedrijf de basis in en wij spelen in op de situatie bij jullie.

Wie is de trainer?

Goeie vraag! Want dat is belangrijk. De trainer heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in Arbo (gezond & veilig werken) in technische- en administratieve branches. Hij is hoger veiligheidskundige en zeer praktisch. Hij stelt zichzelf voor op deze pagina.

Direct inschrijven kan onderaan de pagina training preventiemedewerker basis